post

По-рано този месец Intel представи резултатите за финансовата си 2013 година, които не бяха впечатляващи. Макар и при приходите фактически да нямаше разлика, то печалбите отбелязаха спад с 2.4 милиарда долара.

Поради тази причина Intel се кани да осъществи вълна от съкращения. В рамките на финансовата 2014 година ще бъдат уволнени 5% от служителите на гиганта. Към момента, над 107 000 души работят в американската компания.

Основната цел на този ход ще е преструктурирането на губещите дивизии. От Intel обаче не посочват колко ще им струват съкращенията и колко пари ще им спестят в близко бъдеще.

Главната задача на компанията през 2014 година ще е успешно навлизане в секторите на смартфоните и таблетите. В последните години ръководните кадри на Intel бяха убедени, че PC пазарът е в стабилно състояние и няма причина да се бърза с навлизането в мобилния сегмент. Това обаче се оказа грешна политика. В момента продажбите на персонални компютри и лаптопи падат постоянно, което вреди на Intel.

Освен смартфони и таблети, компанията ще предлага и различни смарт аксесоари като гривни, часовници и др. Подобни устройства бяха показани по-рано този месец на водещото изложение CES 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *