post

Intel пусна 8-мото поколение на процесорите от сериите Core i, съобщи Ars techinca. Компанията предлага още 4 нови модела, които са представени като част от архитектурата Kaby Lake, която всъщност е от 7-мото поколение.

И четирите модела са от подсерията U, която означава мобилни процесори. Всички имат 4-ядра, докато предишното поколение предлагаше само двуядрени модели.

Увеличена е и тактовата честота, която за Core i7-8650U достига 3.9GHz при работа на всички 4 ядра и 4.2GHz при работа на 2 или 1 ядро. Това обаче са максималните честоти, базовата е 1.9GHz, като при останалите модели постепенно пада до 1.6GHz. По този начин Intel смята, че може да постигне оптимален баланс между максимална производителност и минимален разход на енергия.

Интересно е, че Intel представя чиповете като осмо поколение, въпреки че те са с архитектурата на седмото. Според компанията архитектурата на новите чипове е “обновление на Kaby Lake”, подобно на факта, че Kaby Lake е обновление на Skylake.

И тези процесори са произведени по 14nm+ технология. Тя също е с леки подобрения. Intel казва, че новите процесори дават до 40% по-добра производителност спрямо предишните модели. Останалите предложения в серията са i7-8550U, i5-8350U и i5-8250U.

Следващото поколение на процесорите от десктоп серията се очаква тази есен. За сега Intel не коментира подробности по тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *