post

Intel представи осмото поколение на процесорите си за лаптопи. Те са разделени в две серии – U и Y съответно с ководи имена Whiskey Lake и Amber Lake. И двете са насочени към най-леките лаптопи и ултрабуци, съобщава компанията, цитирана от 9to5mac.

Intel казва, че новите чипове са оптимизирани за максимално дълъг живот на батерията. Те са подходящи и за модели 2-в-1.

U-серията ще предлага 3 чипа – i7-8565U, i5-8265U и i3-8145U. Най-мощен е последният с 2GHz честота и турбо скорост до 3.9GHz. И трите модела поддържат Gigabit WiFi, като имат и хардуерна поддръжка за Alexa, Cortana и гласови асистенти като цяло. Според Intel, лаптопи с тези процесори ще могат да издържат 16 часа на батерия.

Y-серията ще предлага също 3 чипа – i7-8500, i5-8200Y и m3-8100Y. Първите два работят на 1.5 и 1.3 GHz, а третият – на 1.1GHz. И трите имат и доста по-високи турбо скорости. Y серията е по-бюджетна, като няма толкова много възможности. Тя има подобрения в скоростта на WiFi и LTE, както и поддръжка на “удължен живот на батерията”. Чиповете вече са в производство, като първите модели нови лаптопи с тях ще се появят още тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *