post

Intel Corporation и музикалната икона Лейди Гага предоставиха музикално изживяване като никое друго досега по време на 58-те Годишни награди GRAMMY. Обединявайки уникалния талант на Лейди Гага с иновативни технологии от Intel, сътрудничеството осъществи разнообразно и многопластово признание на музикална легенда. Върховото представление демонстрира мощността на технологиите да засилят възможностите на артиста да предостави удивително сценично изживяване по начин, който никога досега не сме си представяли.

Обичам да правя неща, които интегрират технологии и изкуство със силни изживявания,” каза Лейди Гага. “Мисля, че това сътрудничество с Intel е много по-различно от всичко, което съм правила преди. Те наистина ми дадоха толкова вълнуващи технологии, които да използвам.

Върхов момент за зрителите на GRAMMY и за феновете по света, изпълнението включваше технологии на Intel, които да реализират визията на Лейди Гага за наистина достойно и запомнящо се отбелязване на живота и кариерата на една легенда. Със зашеметяващи визуални ефекти и интерактивно съдържание, което откликваше в реално време на всяко движение и команда на Лейди Гага, обединеният екип пое безпрецедентни рискове с това живо представление, за да даде на звездата възможността да изрази себе си в ново измерение.

В сътрудничество с технолозите на Intel и творческия екип на Лейди Гага, специализиран хардуер, захранван от Intel Xeon, Intel Core и Pentium процесори предоставяше необходимата висока производителност за режисиране на осветителните, аудио и прожекционните системи в перфектна хармония с Лейди Гага.

Иновативните технологии, изработени уникално само за представлението, включваха:

  • Дигитална кожа – “Анимирано лицебеше разработено за Лейди Гага, което й даде възможност да използва редица иконични видове външен вид по време на едно единствено представление в реално време, за изумителен ефект. Най-високопроизводителните процесори на Intel бяха използвани по време на разработката на тази част от представлението, точно проследявайки нейните движения на лицето, докато „дигиталният грим“ беше адаптиран и излъчван върху нея моментално чрез прожектор, захранван от настолен компютър с 6то поколение Intel Core процесор.
  • Интерактивно видеоЛейди Гага получи силата да контролира как изглежда на красива голяма LED стена. Нейният пръстен, базиран на модула Intel Curie генерираше в реално време ефекти, докато тя се завърташе и анимираше нейните китки и ръце, докато медиа сървъри, базирани на процесори Intel Xeon, генерираха съдържание в движение.
  • РоботикаКрасивото розово-златисто пиано на Лейди Гага пое свой собствен живот, като три роботизирани ръце, захранвани от процесори Intel Atom, танцуваха като една, за да добавят неочаквани ефекти към традиционно статичния инструмент.
  • Интерактивни холограмиИновативна комбинация от нейния пръстен, базиран на технология Intel Curie, и холографични дисплей материали бяха използвани, за да позволят на Лейди Гага да генерира красива, триизмерна холограма на музикалната легенда.

“Intel е на пътешествие за създаване и споделяне на удивителни изживявания, които нашите технологии правят възможни,” каза Стив Фънд, старши вицепрезидент и главен маркетингов директор в Intel. “Това представление постави нов прецедент за живо музикално изживяване и е ключов момент за Intel и за Grammys.”

С музика и технологии така тясно преплетени, партньорството на наградите Grammy с Intel представлява перфектното съчетание,” каза Еван Грийн, главен маркетингов директор на The Recording Academy. “Визията на Intel беше да доведе живото музикално изживяване на ниво, което никога преди не е било считано за възможно, и след необикновеното, веднъж в живота представление тази нощ, тази амбициозна цел съвсем сигурно беше постигната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *