post

Google обяви, че системата Instant Apps за Android вече ще се предлага и за мобилни игри. Това означава, че потребителите ще могат да тестват игрите без да се налага да ги инсталират.

В момента, когато потребител е заинтригуван от някоя игра, първо трябва да я изтегли и инсталира, за да може да я пробва. Това коства време и мобилен трафик, които се прахосват, ако в крайна сметка потребителят не хареса играта.

Instant Apps ще позволява всичко това да се спести. Игрите, които поддържат функцията, ще имат бутон Try Now или Play редом до бутона за инсталиране. При натискането му, играта веднага ще се стартира. Разбира се, тя няма да е пълна, но ще позволява изиграването на 1-2 нива, което ще е достатъчно за всеки потребител да прецени дали иска да продължи да играе.

Стартирането е доста бързо и се изтеглят максимум 10 МВ информация. Google се надява, че чрез Instant Apps ще мотивира повече потребители да тестват и разглеждат повече игри. По този начин може да откриват повече интересни за тях неща.

В момента проектът е в бета версия. Някои игри като Clash Royale, Words with Friends 2, Panda Pop и др. вече имат Instant Apps версия. Google планира функцията да е напълно готова в рамките на тази година, като ще зависи от самите създатели на игри дали искат да се възползват от нея.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *