post

Instagram разработва нов инструмент за преносимост на данни, който ще позволи на потребителите да изтеглят цялата си история в социалната мрежа, твърди нов доклад. Това означава, че всеки ще получи достъп до съобщенията, снимките и клиповете, които е качил в платформата през последните няколко години. Крайният резултат е, че тези, които се интересуват от преместване на съдържанието си в друга платформа, ще могат да го направят, без да се налага да започват от нулата.

Не става ясно дали новият инструмент на Instagram ще включва всички елементи, като последователни списъци, истории и др. Сайтът за споделяне на снимки, който е собственост на Facebook не предоставя повече подробности за проекта, но все пак и това е нещо.

Докато компанията-майка има подобен инструмент от години, винаги е било странно, защо той липсва в Instagram. Появата му сега не е изненадваща, като се има предвид работата на гиганта, за да се съобрази с Общия европейски регламент за за щита на данните (GDRP), който обхваща широк спектър от въпроси, свързани със защита на личните данни и влиза в сила от 25 май 2018 година. Според него, потребителите имат право да получат личните данни, които са предоставили на администратора в структуриран, често използван и машинно четим формат и да ги предадат на друг администратор, без проблеми от страна на предишния.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *