post

Instagram изглеждса се готви да разшири своята колекция от опции, защото при анализ на инсталационния файл на приложението за Android, беше открита нова икона за портретен режим. Тази функция би могла да позволи на потребителите заснемане на стилни портрети с популярния ефект Bokeh – замъглен фон.

Компанията отказва да коментира това откритие, но това е нормално и се е случвало и преди, когато през януари по подобен начин бяха открити доказателства за функцията за споделяне на GIF файлове, а само седмица след това тя беше официално обявена.

Новината за бъдещата опция идва след като миналата седмица бяха открити и доказателства за бъдещи гласови и видеообаждания в приложението.

Много смартфони вече предлагат функцията Portrait във вградените си приложения за камерата и потребителите лесно биха могли да заснемат кадрите с нея, а след това да ги качат в Instagram. Явно компанията иска те да използват за целта нейното приложение и ефекти за обработка, а другата основателна причина за появата на функцията, може би е това, че Snapchat все още не предлага подобна опция. Всъщност не е ясно дали Portrait ще е само настройка, или самостоятелна функция с множество възможности за стилизиране и редакция на изображението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *