post

Huawei Consumer Business Group и Leica Camera AG обявиха началото на своето партньорство. Китайският технологичен гигант и немският лидер в областта на фотооптиката ще обединят сили, амбиции и дух, за да създадат нова ера в смартфон фотографията.

През 2012 г. Huawei стана третият най-голям производител на смартфони в света, а през 2015 г. – първата китайска компания, продала повече от 100 милиона мобилни телефонa за една година. Huawei е и първият китайски представител в престижната класация на Interbrand Best Global Brands (2014 г.), като миналата година марката се изкачи до номер 88 и в същото време пусна на пазара Huawei Watch и Huawei P8, които спечелиха овациите на критиците по цял свят. През 2016 г. Huawei планира да постигне нови успехи заедно с Leica Camera. Взаимноизгодното сътрудничество с най-емблематичната компания за фототехника в света цели да осигури на феновете на Huawei превъзходно качество.

Вече повече от 100 години емблематичният производител Leica Camera създава камери и оптики, които са предпочитан избор за любители и професионални фотографи в цял свят. С гениално проектирана оптика и майсторска изработка, отличените с ‘red dot’ камери Leica са символ на немско качество и продължават да привличат нови поколения потребители, пленени от страстта на Leica.

Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, коментира: „Ние избираме нашите партньори внимателно и с това знаменито сътрудничество целим да осигурим на нашите потребители продукт, съчетаващ постиженията на две водещи марки – комбинация на иновации, дизайн, потребителско изживяване и качество на снимките. Leica е легенда в света на фотографията, няма друг производител, който да е направил такава революция в индустрията като нея. Ние от Huawei държим изключително много на качеството и Leica сама по себе си е нарицателно за висока класа в своя сектор.

Оливър Калтнър, главен изпълнителен директор на Leica Camera AG, каза: „Стратегическият съюз между Huawei и Leica Camera демонстрира желанието на две бързоразвиващите се и активни марки да достигат нови и нови технологични висини. Освен от стремежа към иновации и премиум стандартите, нашите две компании са обединени и около ангажимента да предлагат безкомпромисно качество. Технологичното партньорството с Huawei е отлична възможност за Leica Camera да приложи своя доказан опит от оптичната индустрия в нов продуктов сегмент – този на мобилните устройства. Смартфоните вече имат много важен принос в света на фотографията и това партньорство ще отвори важна врата за Leica към нови целеви групи и области на приложение.

Легендарният статут на марката Leica се основава на дългогодишна традиция на иновации, на най-висока прецизност и съвършено майсторство. Радвам се, че традиционна немска фирма като Leica Camera със своите ценности и богат опит в оптиката стартира дългосрочно партньорство с Huawei за постигане на възможно най-добрите резултати в областта на смартфон фотографията, подчерта Андреас Кауфман, мажоритарен акционер и председател на надзорния съвет на Leica Camera AG.

В рамките на своето сътрудничество двете водещи компании планират съвместни научноизследователски дейности, инженерно-технически разработки, маркетингови кампании и пазарна дистрибуция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *