post

На ексклузивно събитие преди броени минути в Лондон Huawei представи новия си смартфон Mate 20, както и версията Mate 20 Pro. Двата флагман модела впечатляват с множество нови функционалности и характеристики, включително пръстов отпечатък на екрана, първия в света Cortex-A76 базиран процесор, първия в света 1.4Gbps Cat.21 модем, възможност за интуитивно управление с жестове и дори 3D сканиране на реални обекти и превръщането им в анимирани образи.

Huawei Mate 20 има 6.53 инчов FHD+ RGBW дисплей, с впечатляващото съотношение на екрана към тялото 88.07 процента.

Една от най-големите иновации в новия модел е наличието на сензор за пръстов отпечатък върху самия екран на телефона. Тази опция прави още по-удобно и още по-бързо стартирането на работата с него, без компромиси със сигурността.

Производителността му е гарантирана от първия в света Cortex-A76 базиран процесор, както и първата Mali-G76 графична карта. Въпреки високата производителност, апаратът предлага и впечатляваща енергоефективност. Според Huawei, централният процесор на Huawei Mate 20 има 75% по-висока производителност и 58% по-висока енергийна ефективност, в сравнение с предишни модели. При графичната карта тези показатели са съответно 46% и 178%, а при NPU (т.нар. Neural Processing Unit) – те са 226% и 182 процента.

От компанията представиха множество мобилни приложения, сравнявайки времето за тяхното стартиране през Mate 20 Pro и основния му конкурент iPhone Xs. При всички моделът на Huawei се справя по-добре.

Моделът се отличава още с първата в света Nano Memory карта, която е 45% по-малка от micro SD картите. Сред екстрите му са и двойните невидими говорители, разположени в долната част на корпуса.

Батерията на Mate 20 е 4000, а тази на Mate 20 Pro – 4200 милиамперчаса. Според една от графиките, представени по време на презентацията, телефонът издържа 11.21 часа при супер – активно потребление, като за сравнение според графиката конкурентни модели като Note 9 и Xs Max издържат съответно 8.41 и 8.1 часа.

В добавка моделът се зарежда изключително бързо като 1% от батерията може да бъде зареден за 30 секунди. Друга интересна иновация, която ще се предлага с Huawei Mate 20 Pro, е високоскоростно безжично зарядно.

И още една безспорна иновация, която идва с Mate 20 – това е първия в света телефон, който не само може да се зарежда безжично, а и от своя страна да зарежда други телефони. Huawei си позволиха и една шега с Apple – за да покажат, че с новия флагман могат лесно да бъдат зареждани други устройства само чрез допир, те показаха как моделът може да спаси останалия без ток iPhone.

Антената на Mate 20 Pro е със 120% по-добра производителност, в сравнение с iPhone Xs Max, а в добавка новият модел разполага и с най-бързия в света Wi-Fi модул за смартфон, със скорост на даунлоуд 1733 Mbps. Това позволява свалянето на HD филм само за 10 секунди.

И двата нови разполагат с по три задни камери, като при Mate 20 те са съответно с 16MP, 12MP и 8MP, а при Mate 20 Pro – 40MP, 20MP и 8MP. Телефоните могат безпроблемно да правят снимки и под вода.

Телефонът е водоустойчив и удароустойчив – нещо, което вече е стандарт при високия клас модели.

Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro ще се предлагат в зелен (Emerald Green), син (Midnight Blue), розово – златист (Pink Gold) и черен цвят, както и в цвят Twilight.

Освен достъпните в предишни модели на Huawei augmented reality емоджи – изображения, Huawei представиха и нещо още по-любопитно. С Mate 20 вече може безпроблемно да се създаде триизмерен модел на реален обект, след което да му се придадат движения и той да започне да танцува или да тича около нас в augmented reality среда.

Компанията представи тази възможност, като неин служител използва смартфона за да сканира плюшено мече, след което го пусна да тича на сцената и дори да показва движения от кунг фу.

Новите флагмани на Huawei ще се продават в България от 22 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *