post

Докато предишните сътрудничества на Huawei и Porsche Design родиха скъпи продукти с фантастичен екстериор, то новият Mate RS е малко по-различен. Разбира се той също идва с абсурдна цена, но е заел някои функции от P20 Pro.

В допълнение към обичайната декорация на Porsche Design, Huawei Mate RS идва и с прекрасен OLED екран, извит в краищата и с сензора за пръстови отпечатъци, единия от които вграден под дисплея. Интересното тук е, че това не е дело на Samsung, като 95% от OLED екраните в смартфоните на пазара. Вместо това корейските медии съобщават, че Huawei си е партнирала с третия най-голям доставчик – LG Corporation.

Разбира се това партньорство стартира с ограничен обем дисплей, тъй като е малко вероятно Porsche Design Mate RS да достигне продажбите на P20 Pro например, но се очаква доставките да се увеличат скоро, което може би обяснява и защо LG G7 най-вероятно ще дойде в един единствен LCD вариант. LG Electronics все още е най-големият клиент на LG Display, поне докато тазгодишните модели iPhone X влязат в производство, а Xiaomi най-вероятно ще избере съперника на компанията, Samsung за своя Mi 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *