post

Bloomberg твърди, че този месец Huawei ще представи смартфон, който ще може да прави триизмерни снимки. Изданието посочва още, че кодовото название на модела е Princeton и той ще се появи на пазара седмици след премиерата, но засега няма яснота кога точно и на кои пазари ще бъде наличен.

Според публикацията,  устройството ще използва разработени от Sony сензори, които могат прецизно да измерват разстоянието до обектите, чрез отразената от тях светлина. Тази функция ще позволи на потребителите да генерират в реално време 3D модели на лица или други обекти, които да споделят или да използват в приложения с добавена реалност. Според Bloomberg камерата ще даде възможност на разработчиците да управляват приложения и игри по нови начини, който включва и чрез жестове с ръка. Много вероятно е новата функционалност вероятно да се появи и в други модели на Huawei през следващата година.

Всъщност тези нови 3D камери може да се окажат източник на допълнителни приходи за Sony, която в момента и без това е лидер на пазара на фото-сензори за мобилни устройства. Компанията подкрепи разработката на технологията с придобиването на белгийския стартъп Softkinetic, която разработва своя собствена time-of-flight технология. За разлика от използваното от Apple 3D решение със структурирана светлина, time-of-flight сензорите на Sony могат да работят на много по-голямо разстояние, което съответно разширява и тяхното приложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *