post

На международното изложение за телекомуникации Mobile World Congress 2012 в Барселона, Huawei обяви своя флагмански смартфон Ascend D quad. Моделът е снабден с ARM процесор с четири ядра, но платформата не е Tegra 3, а собствената разработка на китайския производител K3V2. Всичките четири ядра работят на тактова честота 1,5 GHz.
От Huawei твърдят, че Ascend D quad е най-производителният в света смартфон. При това е по-компактен от много други мобилни апарати, снабдени с 4,5 инчов екран. Според производителя, Ascend D quad консумира с 30% по-малко енергия, отколкото конкурентните устройства.
Смартфонът е снабден с 4,5 инчов дисплей с резолюция 720×1280 пиксела и две камери – фронтална 1,3 Мп и 8-мегапикселна, реализирана по технология BSI. Дебелината на апарата е 8,9 мм, а батерията е с капацитет 1800 mAh. На пазара ще се предлага и Ascend D quad Xl с 2500 mAh батерия. Той ще е малко по-дебел – 10,9 мм, но при това ще може да работи в интензивен режим до три дни.
В серията Ascend влиза още един смартфон – D1. Неговите технически характеристики като цяло съответстват на Ascend D quad, но вместо 4-ядрен в него се използва двуядрен процесор TI OMAP 4460 с честота 1,5 GHz и батерия 1670 mAh.
Продажбите на  Ascend D1 ще започнат през април. Четириядреният модел  Ascend D quad ще излезе малко по-късно през второто тримесечие на 2012 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *