post

След като бяха ожесточени съперници при VR от висок клас, Oculus и HTC като че ли вече се движат по различни пътища. Докато Oculus, която е собственост на Facebook, се готви да пусне на пазара по-достъпни очила, то HTC се е насочила в обратната посока с Vive Pro, които вече са налични за предварителни поръчки срещу 799 долара, а дата за първите доставки е 5 април.

Срещу тази сума ще получите OLED екран с по-висока резолюция и комбинирана разделително способност 2880 х 1600, по-контрастно изображение и по-дълбок звук, чрез новите вградени слушалки с 3D звук и шумоподтискане. Vive Pro ще са и по-удобни за носене, благодарение на преработената каишка, която разпределя тежестта равномерно. Те имат още и двойни камери за наблюдение в дълбочина отпред, чиито пълен потенциал все още не е реализиран.

Очилата са насочени към потребители, които искат да бъдат в крак с най-новите тенденции в хардуера и работят със съществуващите базови станции за проследяване в стаята, така че няма нужда да се купуват нови периферни устройства. Ако ги закупите преди 3 юни, ще получите и допълнителен бонус безплатен шестмесечен абонамент за Viveport, чиято цена се увеличи наскоро. След тази дата ще получите само два месеца абонамент и безплатно копие на Fallout 4 VR, както всички останали клиенти.

Vive Pro не са предназначени да заменят съществуващите модели Vive, а за да отразят факта, че има ново поколение хардуер. Оригиналния модел вече е с намалена със 100 долара цена и се продава за 499 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *