post

HTC се опитва да направи нещо, което никой друг все още не е постигнал – първият блокчейн телефон в света. Странното в HTC Exodus е, че той остана в тайна, докато Фил Чен не пусна новината в Medium.Мнозина смятат, че мобилното подразделение на тайванската компания е на път да изчезне, като се има прадвид, че Google закупи вече по-голямата част от него, но то все още съществува и има шанс да е на първо място поне в едно отношение. HTC създаде първия смартфон с Android и пърия Google Nexus модел, след това и първия Facebook телефон, както и не един, а цели два 4G-ready смартфона, когато 4F LTE и Wi-Max дебютираха преди няколко години. Компанията представи и камера с двоен обектив дълго преди другите да го направят и тогава беше избрана да произведе първите Pixel модели, така че може би не трябва да се изненадваме, че HTC Exodusще е първото по рода си устройство.

Моделът е предназначен да доведе крайните потребители до най-добрите децентрализирани приложения (DАpp), включително и защитен хардуерен анклав, и да подпомогне основните протоколи да разширят базата си от специализирани възли, като по този начин разширят общата екосистема на блокчейн.

Exodus ще поддържа различни блокови технологии, сред които Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity и др. Интересното тук според Чен е, че компанията иска да преосмисли мобилното изживяване, за да позволи на потребителите да притежават своите данни, без да е нужна централизирана власт. С други думи устройството не работи с Android и това е почти всичко, което знаем за него към момента, така че ще трябва да изчакаме HTC да обяви подробностите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *