post

Смесената реалност помага на бизнес организациите и техните служители да боравят с триизмерни данни, пестейки време и пари

По време на събитието си Future Decoded в Лондон Майкрософт обяви, че очилата за добавена и смесена реалност HoloLens, които са и първият в света самостоятелен холографски компютър с Windows 10, ще бъдат достъпни за корпоративните клиенти и в България. От компанията добавиха, че освен в България, ще разширят пазара на HoloLens и в още 28 европейски държави – Австрия, Белгия, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Турция.

HoloLens са първият напълно самостоятелен холографски компютър, работещ под Windows 10, които позволяват пълна свобода на движение, тъй като са безжични и нямат нужда от връзка с телефон или компютър. Очилата за добавена и смесена реалност позволяват поставяне на холограми във физическа среда и дават нов поглед върху околния сват. HoloLens бяха официално представени в началото на 2015 г., а през март 2016 г. бяха достъпни за корпоративни партньори и разработчици в САЩ и Канада.

Microsoft HoloLens 2

 „Мисията ни в Майкрософт е дадем възможност на всеки човек и всяка организация на планетата да постигат повече“, коментира Лорейн Бардийн, генерален мениджър в Майкрософт за Microsoft HoloLens и Windows Experiences. “Смесената реалност има пълния потенциал да помогне на бизнеса и потребителите да извършват действия, които до момента са били невъзможни. От друга страна, смесената реалност позволява на бизнес организациите и техните служители да изпълняват важни задачи по-бързо, безопасно и ефикасно, като създава и нови канали за комуникация с клиенти и партньори“, добавя Бардийн.

До момента HoloLens бяха достъпни на общо 10 пазара: Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и САЩ. След настоящата почти тройна пазарна експанзия, HoloLens ще бъдат достъпни в общо 39 държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *