post

Ако е имало някакви съмнения, че Nokia 3, 5 и 6 ще получат следващата версия на Android, то HMD Global ги отхвърли. Говорител на компанията, която понастоящем държи правата за продажби на смартфони с марката Nokia, заяви, че те ще получат актуализация до Android O, след като новата версия стане достъпна, а HMD Global се ангажира и с месечни ъпдейти за сигурност, подобно на останалите партньори на Google.

Android O е текущото название на следващата основна актуализация на операционната система, която е в разработка, но се очаква да бъде пусната в окончателен вариант през третото тримесечие на годината. Както при всяка нова такава, собствениците на смартфони разбира се искат да знаят дали техните устройства ще я получат. Тук основното правило е, че ако вашия смартфон е стартирал с Android 5.0 Lollipop или по-стара версия, най-вероятно това няма да се случи.

Nokia 6 беше първият смартфон на HMD Global, представен през януари и последван бързо от Nokia 3 през февруари. Очаква се Nokia 5 да излезе този месец с Android Nougat, също като останалите два модела от серията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *