post

Google започва нов фронт в конкуренцията си с Apple. По време на конференцията Google I/O 2017, компанията обяви, че вече предлага Google Assistant за iPhone.

При това Google е успяла да запази всички функции и визията на Assistant точно както е при Android. Разбира се, той е отделно приложение, което не може да се интегрира напълно с iOS, както Siri и затова ще има някои разлики.

Google Assistant например не може да бъде активиран с натискане на Home бутона. Освен това не може да управлява будилника и не работи гласовото активиране “OK, Google”.

За сметка на това обаче, чрез Assistant, потребителите ще могат да пускат музика, да търсят в интернет, да говорят с Asisstant и да задават въпроси, да набират телефони, да изпращат имейли, SMS и iMessage. Освен това Google Assistant за iPhone позволява още въвеждане на събития в календара и нещо, което със сигурност не се харесва на Apple – да използват Google Maps вместо Apple Maps.

С появата на Google Asistant за iPhone, притежателите на смартфона стават най-облагодетелствани от гледна точка на достъп до основните гласови асистенти. Amazon вече предлага Alexa чрез своето приложение, а Siri е вградена в iOS. За да използват Assitant обаче, потребителите трябва имат инсталирана версия на iOS минимум 9.1. Приложението вече е в App Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *