post

Вчера приложението Google Assistant за iOS беше актуализирано с поддръжка на iPad. Дизайнът по същество е идентичен с този на iPhone, но с интерфейс, оптимизиран за по-големите 7.9 и 12.9 инчови екрани на таблетите на Apple. Подобно на конкурентите си Siri, Alexa и Cortana, Google Assistant е виртуален асистент, който може да създава напомняния, да насрочва срещи в календара, да отговаря на разнообразни въпроси и да предоставя полезна информация, с помощта на машинно обучение.

За съжаление обаче, Apple позволява на асистентите от трети страни да функционират само в рамките на приложенията си, като по този начин ограничава полезността им спрямо собствения Siri. Google Assistant например, няма да може да бъде извикан с гласова команда, когато устройството вие заключено. Въпреки всичко това, потребителите на iPad ще имат още една опция за избор наред със Siri, Cortana и Alexa, тъй като Google Assistant е безплатна в App Store.

Според прессъобщението на компанията, асистентът може да бъде използван за настройване на светлините, включване на телевизора, иницииране на разговори, писане на съобщения и различни напомняния, като понастоящем езиците, с които може да работи са английски, френски, немски, италиански, японски, бразилски, португалски и испански.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *