post

Американската търговска верига Walmart и технологичната корпорация Google обявиха партньорство за услуга “гласово пазаруване”, информира CNN. Подобна възможност вече предлага веригата Whole Foods, която е контролирана от Amazon.

Клиентите на Walmart ще могат да поръчват стоки от дома си чрез гласовия помощник Google Assitant, достъп до който има при над един милиард мобилни устройства.

Услугата ще заработи в САЩ още този месец. През нея купувачите ще могат да поръчват и самостоятелно да вземат покупките си от над 2100 магазина или да получат доставка от около 800 супермаркета от веригата.

“Гласовото пазаруване” все още не е много популярно, но експертите са уверени, че подобни технологии активно ще завоюват пазара през идните години, отбелязва izdanieto. Walmart планира в бъдеще да въведе функцията и за други платформи освен Google.

Компанията Walmart е основана през 1962 година. тя е собственост на семейство Уолтън, което е сред най-богатите в света. Оборотът на веригата, която е сред най-големите в света, надмина 500 млрд. дoлара миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *