post

Google обяви нови правила за по-добро индексиране на мобилни интернет страници в търсачката си. Компанията ще дава приоритет на сайтовете, които се зареждат по-бързо и ще наказва по-бавните страници.

В момента това изискване важи само при търсене през компютър. При търсене в Google от мобилно устройство, приоритет имат критерии като оптимизиран за малки екрани дизайн, “по-леки” страници, малък размер на изображенията и др.

От юли 2018 г. обаче скоростта на зареждане също ще бъде фактор при определяне на ранга на дадена страница. Google уверява, че този критерий ще повлияе единствено на най-бавните и лошо конфигурирани страници. Той прилага единен стандарт за всички страници без значение каква технология използват.

Компанията казва, че ако дадена страница е бавна, но има популярно и релевантно съдържание, тя отново може да получи високо място в резултатите. Въпреки това Google препоръчва на администраторите да помислят и за скоростта на зареждане, защото тя е важен елемент от потребителското изживяване и се харесва на хората.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *