post

Google ще забрани всички реклами, свързани с референдума за либерализиране на абортите в Ирландия на 25 май, предаде “Ройтерс”.

Промяната в политиката на компанията идва ден след подобно решение на Facebook, откъдето заявиха, че повече няма да приемат реклами, идващи от чужбина и опитващи се да повлияят на референдума. Решението, което влезе в сила във вторник, идва на фона на опасенията, че организации и индивиди, базирани извън страната, може да опитат да окажат влияние на резултата от референдума чрез рекламни кампании във Facebook.

Google отиде стъпка по-далеч и няма да приема никакви реклами, свързани с референдума, а не само реклами от групи или отделни хора, които искат да наклонят вота, информира Дневник.

На 25 май избирателите ще трябва да решат дали да отменят осмата поправка в ирландската конституция, която защитава “правото на живот на неродените”, посочва BBC. Поправката означава, че законното извършване на аборт е невъзможно в Ирландия, дори и в случаи на изнасилване или фетални аномалии.

В момента в страната има почти пълна забрана на абортите, които са разрешени в много редки случаи, когато животът на майката е в опасност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *