post

Както за пръв път съобщи 9to5Google, новото приложение на Google, Task Mate е в затворена бета версия. Програмата е нещо като Google Opinion Rewards, но малко по-ангажирана.

По принцип Google Opinion Rewards ще задават пасивни въпроси за скорошни покупки, или използването на продукти като Gmail, Google Assistant и YouTube. В замяна на отговорите, получавате кредит от Google Play, който можете да използвате за покупки на приложения, или абонаменти.

От своя страна Task Mate прави крачка напред и моли потребителите да изпълняват по-ангажирани задачи, в замяна на баланс на наградите, който може да бъде осребрен. Понастоящем приложението е достъпно само с покани в Индия, а задачите варират от правене на снимки на близък ресторант и отговори в анкети, до проверка на преводите от английски на хинди. Наградите ще бъдат изплащани в местната валута, като ще е нужен акаунт в приложение за плащания от трети страни. Когато искате да осребрите наградите, просто ще трябва да ги регистрирате в електронния си портфейл, или акаунт при партньор на компанията.

Задачите са различни. Има такива, които могат да се изпълняват у дома, а има и такива, които изискват изписване на изречения, или транскрипцията им, което вероятно ще помогне на Google да разбере нюансите на говорещите индийски английски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *