post

Режимът Panic detection mode е нова функция в Android 7.1, която Google ще използва за откриване на злонамерени приложения.

Функцията не е обявена официално, но ще помага на потребителите да напуснат подобно приложение и според разработчиците от XDA проследява колко пъти бива натиснат бутона за върщане в определен период от време. Четири натискания през 3 секунди, или по-бързо ще активират режима и ще върнат потребителя на началния екран. Това би било изключително полезно, ако злонамереното приложение има опция да ви попречи да излезете от него. Скоростта, с която се опитвате да напуснете апликацията показва паника от ваша страна и затова функцията е наречена така. След като тя се активира и вие вече сте на сигурно място ва началния екран, можете спокойно да изтриете приложението, което ви създава проблеми.

За съжаление, колкото и полезен да е Panic detection mode, последните изследвания сочат, че едва 0.9% от потребителите използват Android 7.1, а той е наличен само за тази версия на операционната система, което означава, че много малък брой потребители са защитени, докато разработчиците на опасни приложения откриват все по-лесни начини да заразяват платформата на Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *