post

Подобно на много други големи корпорации, Google става все по-известна със своята ангажираност с мобилните устройства и решимостта си да създава вълнуващи изживявания за собствениците им.
Като част от тези усилия, компанията реши да укрепи арсенала си от собствени мобилни приложения и да запази потребителите, използващи услугите й, като пусна новото iOS приложение Uptime, предназначено да позволи на хората да гледат клипове в You Tube в реално време, заедно с приятелите си.
Добрата новина е, че то е достъпно само за iOS, което го прави наистина интересно. Всъщност няма реално обяснение, защо това е така, но може би фактът, че е създадено като част от Area 120 има нещо общо.
Area 120 е изключително добре приемана инициатива на Google, която насърчава активно нейните служители да посвещават 20% от работната си седмица, съсредоточавайки се върху странични проекти, които биха могли да са полезни за обществото, а Uptime е един от тях.
Главната особеност на това приложение е, че интелигентно консумира API в You Tube и дава възможост на потребителите да гледат клповете заедно в реално време, но на отделни устройства. Когато нов приятел се присъединява към клипа, приложението въвежда определен набор социални функции, като коментари какво всъщност се случва във видеото, добавяне на реакции и емотикони. Има и прогрес бар, който използва аватара на всеки свързан потребител, за да покаже на останалите до къде е гледал клипа.
Uptime вече е достъпно за изтегляне в AppStore, но употребата му е ограничена до т.нар. „PIZZA” кодове, които представляват един вид покани, а кога ще стане достояние на всички потребители, все още не се знае.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *