post

Гъвкавите телефони на Huawei и на Samsung все още не са пуснати на пазара. Но тяхното рекламно представяне направи изключително силно впечатление.

Познавачите коментират, че двата модела Mate X и GalaxyFold все още не са постигнали своето съвършенство. Цените им са прекалено високи, дори шокиращи. Но въпреки тези недостатъци производителите са убедени, че последният писък на модата в света на смартфоните ще продължи да бъде актуален доста дълго време.

За момента Huawei Mate X ще струва около 2600 долара, докато Samsung GalaxyFold излиза на 1980 долара. За момента тези високи цени няма да позволят масовият потребител да ги използва в най-близко бъдеще. Но за сметка на това цената на гъвкавия модел смартфон на Xiaomi е доста по-достъпна – 999 евро за Европа и 999 долара в САЩ.

Xiaomi вече планира да пусне MiFold/MiFlex първоначално на пазара в Китай. Това ще се случи в периода от април до юни тази година.

След това ще бъдат организирани представяния и на световните пазари.

Цената на Xiaomi ще бъде наполовина по-достъпна от тази на GalaxyFold. Причината се крие във вида на дисплея. Xiaomi ще използва само OLED дисплеи, произведени от Visionox Technology.

Времето ще покаже дали това е правилното решение за съотношение между качество и цена.

В същото време гигантът Google усилено работи да запълни и тази нова пазарна ниша.

За целта вече е регистрирал свой нов патент за гъвкав дисплей и за модулна конфигурация за неговото сгъване. Спазено е изискването качеството на екрана да не бъде нарушено.

Гъвкавите дисплеи имат един особено драстичен проблем. Когато дисплеят е прегънат, отделните слоеве се сгъват в различни радиуси.

Google е наясно с този недостатък. Затова една от главните задачи е да бъдат използвани само материали, които са в състояние да компенсират тези разлики чрез еластичност.

Казано по друг начин, когато дисплеят бъде разгънат, в средата му няма да се образува издутина, а качеството на екрана ще се запази високо.

Гигантът Googleзаяви, че възнамерява да използва материали от стъклени нишки и от полимери. По този начин дисплеят ще бъде много по-здрав. При сгъване и при разгъване ще бъде опазен и от надрасквания.

Според патента наGoogle новото устройствоще бъде сходно като размери с днешните смартфони.

От Google все още не са обявили кога техният гъвкав смартфон ще се появи на пазара. Но вече е ясно, че компанията, която разполага с такъв огромен финансов и научен ресурс, категорично желае да навлезе на пазара на гъвкави смартфони. Това е гаранция, че колкото повече компании предлагат гъвкави смартфони, толкова те ще стават всепо-надеждни, а цените им бързо ще станат много по-достъпни.

Източник: Topactualno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *