post

Google ще представи три устройства в своята серия Pixel 3 тази година, сред които и един по-достъпен модел, твърди нов доклад. Преди да сте се развълнували обаче, че гигантът смята да обнови линията Nexus, трябва да ви кажем, че евтиният вариант на Pixel 3 ще е предназначен за Индия и подобни пазари и няма да се казва Nexus. Той ще е устройство от среден клас, което означава, че няма да споделя някои от характеристиките и функциите, които Google е приготвила за флагманите си.

Интернет гигантът има стратегия за Индия, която включва разпространението на няколко вида продукти, сред които среден клас телефони, устройства Nest и Home, както и скъпият лаптоп Pixelbook, твърдят четирима висши ръководни служители на компанията. Тя ще разшири присъствието си и по отношение на каналите за дистрибуция, като се фокусира върху местните магазини за мобилни телефони, които представляват 36% от продажбите на Pixel в страната, докато онлайн продажбите носят 38%.

В доклада не се споменават спецификациите и цената на по-евтиното устройство, но се предполага, че то може да се появи още през юли или август. Това може да се случи и по време на празника Дивали, който започва на 6 ноември, тъй като Google обикновено разкрива своите устройства от серията Pixel в началото на същия месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *