post

Наскоро дебютиралият Echo Show на Amazon донесе ново измерение в света на интелигентните високоговорители, като пристигна с вграден дисплей. Благодарение на него, устройството е уникално в своята категория и предлага възможност за извличане на информация и преглеждане на медии, която другите системи не могат да предоставят.

Освен, че поддържа кратки брифинги за новини и съдържание от Amazon Video, Echo Show стартира и с поддръжката на You Tube – най-често гледаната видео услуга. Сега обаче тя е прекратена, а потребителите, които се опитват да получат достъп до мрежата, биват посрещани от съобщението, че в момента Google не поддържа You Tube за Amazon Echo Show.

Промяната стана факт вчера около 3 часа сутринта, без гигантът да даде каквито и да е обяснения и без да уведоми Amazon и клиентите й.

Google твърди, че е в преговори с Amazon от дълго време по споразумение, което ще осигури страхотно изжуваване за клиентите и на двете платформи, но компанията е нарушила общите условия, пускайки Echo Show и това ще бъде предмет на допълнителни обсъждания.

Според спекулациите, спирането на услугата може би е в резултат на неуспеха на Amazon да предостави пълната гама функции на You Tube, сред които абонамента за канали и автоматичното плейване на клипове, а това са задължителни функционалности, от които Google има полза. Как ще приключи спорът, няма как да знаем, но със сигурност Amazon не желае да изгуби възможността да предлага на потребителите си достъп до най-голямата видео платформа в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *