post

След като постави началото на миналогодишната си I/O конференция, когато обяви платформата за мобилна виртуална реалност Daydream, сега Google добави самостоятелните VR слушалки WorldSense. За разлика от Oculus Rift и HTC Vive, те могат да работят без външни датчици и сензори.  Компанията обяви, че работи съвместно с Qualcomm, за да създаде референтни модели, а най-голямата изненада е, че има планове да пусне такив заедно с HTC и Lenovo по-късно тази година.

Всъщност в обвързването с HTC има голям смисъл, като се има предвид, че мнозина се чудеха защо тайванската компания не е обявила следващите си планове по отношение на собствените си Vive.

Въвеждането на VR слушалки, които не изискват от потребителя да монитра външни сензори , прави платформата на Google по-лесна за използване и от гледна точка на настройките и това е само още един от поредицата ходове на гиганта, с които той демонстрира своята ангажираност с VR. След дебюта на Daydream миналата година, Google стартира през януари програмата Artist in Residence, която е фокусирана върху приложението й за изкуство Tilt Brush VR, а през април предостави популярното приложение Google Earth на потребителите на Oculus Rift. Миналата седмица Google придоби Owlchemy, студиото, което стои зад една от най-успешните VR игри Job Simulator.

Разбира се истинският тест ще е по-късно тази година, когато всъщност ще видим какво ще роди сътрудничеството на гиганта с HTC и Lenovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *