post

Google представи по-голяма версия на умна колонка Google Home с название Max. Моделът притежава подобрени технически характеристики и функционални възможности.

В Google Home Max се използват два 4,5 инчови говорители за ниските честоти и два 0,7 инчови за високите. В допълнение присъства и акустична пластина. Всичките тези компоненти са призвани да осигурят високо качество на звука.

Устройството може да възпроизвежда музикално съдържание от YouTube Music, Spotify (платената и безплатната версия), Google Play Music и др. Освен това, колонката поддържа фирмения виртуален помощник Google Assistant. Вградените микрофони с голям обсег разпознават гласови команди и въпросите на потребителя даже по време на възпроизвеждане на музика.

Google Home Max 2

Още една особеност на Google Home Max е възможността за автоматична донастройка на звука в зависимост от конфигурацията на стаята и предпочитаните стилове музика. Умната колонка анализира случващото се в помещението и коригира възпроизвеждането в съответствие с тези данни. Например, при включване на съдомиялната, Google Home Max автоматично увеличава силата на звука. Тази функция е базирана на машинно обучение и е получила названието Smart Sound.

Google Home Max може да се разполага хоризонтално или вертикално на плоска повърхност или да се окачва с помощта на магнити. Сигнал може да се подава от Google Cast, устройства с Bluetooth интерфейс или 3,5 мм аудио конектор.

Смарт колонката Google Home Max ще излезе на пазара през декември на цена $399. Купувачите получават и безплатен 12-месечен абонамент за YouTube Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *