post

Онлайн корпорацията Alphabet, по-известна с предишното си име Google, представи в Сан Франсиско новите си смартфони Pixel и Pixel XL. Първият е с 5 инчов диагонал и 1080p резолюция на екрана, а при втория диагоналът е 5.5 инча.

И двата апарата са разработени от HTC. Припомняме, че аутсорсингът на хардуерната разработка е модел, който Google използва още с пускането на първия си Nexos телефон преди няколко години. Дизайнът на телефоните обаче е изцяло на Google. Освен това те ще се предлагат с бранда “phone by Google” (телефон от Google).

И двата новопредставени модела работят с най-новия процесор Snapdragon 821. Те са снабдени със специално създадена за тях версия на мобилната операционна система Android на Google. Към нея е добавена и поддръжка на платформата за виртуална реалност Daydream, която беше представена от онлайн гиганта на тазгодишната конференция Google I/O.

Pixel е и първият телефон с новия Google Assistant, който ще се появява при повикване и ще може да изпълнява множество различни задачи. От компанията вече заявиха, че днес ние преминаваме от мобилен свят към свят, базиран на изкуствен интелект и по всичко личи, че ще направят всичко възможно да са ключов играч в този процес.

Цената на новите модели започва от 649 щ. долара за 5 – инчовия Pixel с 32GB капацитет за съхранение. Телефонът вече е достъпен за предварителна заявка. По-широкият Pixel XL пък ще струва 769 щ. долара със същия капацитет. Цената на двата модела със 128GB е съответно 749 щ. долара и 869 щ. долара. Нличните цветове са черен и сребрист.

Междувременно Google анонсира и нов шлем за виртуална реалност. Той се нарича Daydream View и ще струва 79 щ. долара. Ще се предлага заедно с малък и изключително прецизен контролер за виртуална реалност. Шлемът ще бъде интегриран и с онлайн услугата Street View на Google, което ще позволи да разглеждаме през него улиците по света.

google-daydream-view

Друг важен анонс, направен от корпорацията на събитието вчера, е Google Home. Това е домашен асистент, който ще конкурира Echo на Amazon и ще позволява гласов контрол на различни елементи от дома. Освен това той ще може да отговаря на редица въпроси за времето, новините, рецепти за готвене и др.

google-home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *