post

По време на земетресение, забавянето дори и с няколко секунди, може да е въпрос на живот и смърт за хората в засегнатия район. Google се опитва да предостави животоспасяваща поддръжка с Android Earthquake Alerts System – система за откриване на земетресения, която разчита на сигнали, получени от мрежа Android телефони.

При необичайна сеизмична активност, засечена от акселерометъра, те ще изпращат сигнал до сървъра за откриване на земетресения, заедно с груба информация за местоположението. Показанията от телефони в района ще се оценяват моментално, за да се установи дали се случва земетресение и веднага, щом информацията бъде проверена, до потребителите ще се изпраща предупреждение.

Google посочва, че е стартирала Earthquake Alerts в Калифорния, където вече има създадена голяма сеизмометрична система, но добавя, че скоро тя ще си проправи път към повече региони в света. Системата ще е полезна, особено в райони, в които инфраструктурата за откриване на земетресения липсва, или е в окаяно състояние.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *