post

В момент, в който големите технологични компании са изправени пред засилен контрол по света по отношение  на регулациите, а Европа се очертава като предизвикателен пазар за технологичните гиганти, особено по отношение на регулирането, Google обяви решение за създаване на фонд от 10 милиона евро за подкрепа на нестопански организации, университети и други организации, работещи на Стария континент, по редица въпроси, свързани с безопасността в интернет – от запазването на онлайн безопасността на младите хора до престъпленията от омраза.

Освен това, компанията заяви намерение да удвои екипа си от инженерите за поверителност в Мюнхен до повече от 200 до края на годината. Той ще работи с експерти на Google за защита на личните данни, за да създава продукти, които биха да се използва в цял свят.

Общият регламент за защита на данните в Европа (GDPR), който влезе в сила през май 2018 г., даде на потребителите законното право да контролират колко от техните данни могат да съхраняват технологични гиганти като Facebook, Apple и Google. Нарушенията на правилата могат да доведат до налагане на глоби на компании до 20 милиона евро или 4% от техния глобален годишен оборот, припомня CNBC.

“Не случайно изграждаме нашия център за неприкосновеност на личните данни в сърцето на Европа и в страна, която по много начини отразява как европейците мислят за онлайн безопасността, личния живот и сигурността”, казва главният изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай.

Той припомня, че много от продуктите на технологичния гигант са били направени в Мюнхен, като например Google Account, където потребителите могат да контролират настройките си за поверителност по отношение на продуктите на Google.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *