post

Google не крие интереса си към видеоигрите и възможността те да са следващият голям бизнес на компанията. Тя вече е подала документи и за патентоването на свой контролер за гейм конзола, съобщава 9to5Google.

Контролерът ще е свързан с интернет и ще може да работи и независимо от други устройства. Той ще може да получава нотификации, да се свързва с други устройства, да прехвърля връзката между тях и др. Освен това устройството ще може да запазва настройките на профила и на игрите и дори настройките на яркостта на дисплея, силата на звука и др.

Идеята е ясна – контролерът да бъде единственото устройството, от което потребителят ще се нуждае, за да може да играе игри в стрийминг услугата на Google. Играчът ще може да носи контролера навсякъде и винаги да продължава своята игра от същото място, до което е стигнал, без значение къде играе.

Разбира се, компанията все още не потвърждава, че подобно устройство наистина ще има. То може да остане само патент. Но с напредъка на Project Stream и очакваният бум на стрийминг услуги за видеоигри, подобно устройство изглежда повече от логично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *