post

Вчера Google проведе своето ежегодно събитие Made by Google, на което представи нова линия продукти, включващи смартфоните Pixel 3 и Pixel 3 Xl, интелигентния високоговорител с екран, Home Hub и нов таблет с името Pixel Slate. В началото на презентацията, компанията посочи, че тази година отбелязва и 20 годишнината от създаването си.

В центъра на събитието разибра се бяха телефоните, които имат дисплей от край до край и прорез в горната му част, в който се помещава системата на камерата, подобно на iPhone X. За разлика от десетия юбилеен модел iPhone обаче, Pixel 3 има т.нар. брадичка, или рамка под екрана. Компанията се фокусира върху модерната камера, включваща режими HDR+ и Top Shot, който автоматично заснема няколко кадъра с HDR+ и препоръчва най-добрия. Night Sight пък ще подобри снимките, заснети при ниска осветеност, а Google сравни качеството им с тези на iPhone Xs. Новите смартфони разполагат и с няколко AR функции на камерата, наречени Google Playground, сред които герои от The Avengers и анимирана версия на Childish Gambino, създадена в партньорство с Доналд Глоувър.

Pixel 3 има и функция Call Screen, в която Google Assistant може да отговаря на повиквания вместо вас, за да помоли отсрещната страна да остави съобщение, или да прехвърли разговора на живо на екрана, за да можете да го прочетете докато се провежда. Поръчките за смартфоните вече започнаха, а в магазините те ще са налични от 18 октомври с цени 799 и 899 долара.

Google Home Hub е най-новият интелигентен високоговорител на компанията, който позволява достъп до YouTube и Google Photos на своя 7 инчов екран. Компанията заяви, че е решила да не поставя камера, заради поверителността, а функцията за ориентиране в околната среда автоматично регулира яростта на дисплея, спрямо светлината в стаята. Home Hub ще струва 149 долара и ще се появи на пазара на 2 2октомври.

Накрая, но не и на последно място, гигантът представи новия си таблет Pixel Slate, който работи с ChromeOS и е предназначен както за работа, така и за забавление. Той има двойни високоговорители, разположени отпред, 8 мегапикселови камери с портретен режим, 12 часов живот на батерията и 12.3 инчов молекулярен дисплей с 293 пиксела на инч. Таблетът ще струва 599 долара и ще стартира по-късно тази година, а свързаната клавиатура ще е с цена 199 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *