post

Google може да купи бизнеса със смартфони на HTC, съобщава BusinessInsider. Според тайвански издания двете компании водят преговори и те дори са във финалната фаза.

От известно време има спекулации, че HTC отново търси нов собственик поне за част от бизнеса си. Затова информацията за подобни преговори не е изненадваща. Разбира се, двете компании отказват коментар по темата.

Евентуалното решение на Google да купи бизнеса със смартфони на HTC е интересна промяна в намеренията на компанията. През 2014 г. тя продаде Motorola на Lenovo за 2.9 млрд. долара. След това обаче отново промени намеренията си и започна да разработва свои смартфони. Затова решението да си купи бизнес, който има опит в това изглежда логично.

Според бележка от UBS, която цитира тайванските издания, сделката ще е само за екипа инженери, които разработва новите модели смартфони на HTC. Очаква се сделката да бъде успешна и обявена скоро. Така HTC ще остане само с бизнеса си с виртуалните очила Vive, за които също се смяташе, че търси нов собственик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *