post

Google обяви, че вече има сключено партньорство с Ubisoft за стрийминг на видеоигри директно в браузъра Chrome. Първата игра ще бъде Assassin’s Creed Odyssey, която излиза на 5-ти октомври т.г., съобщава CNET.

Първоначално функцията ще бъде достъпна само за ограничен брой потребители, защото е тестова.  Тя се казва Project Stream, като идеята е постепенно да направи възможно стрийма и играта на игри от AAA ранг (т.е. с най-големите бюджети) чрез стрийминг платформи.

“Идеята да се стриймва толкова графично богато съдържание, което изисква почти моментално взаимодействие между графиката и контролера, носи множество предизвикателства. Когато стримйват филм или ТВ предаване, потребителите нямат проблем с няколко секунди буфериране в началото, но при стрийма на висококачествени игри, се изисква бързина в милисекунди без деградация на графиката”, коментира Google в блога си.

Играта ще се стриймва в HD 1080p с 60 кад/сек. За целта потребителят трябва да разполага с интернет връзка, която е поне 25 Mbps. Това ще е само първият тест в ограничена бета, като работата по проекта предстои. Той обаче ясно показва какви са плановете на Google и накъде отива гейминг индустрията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *