post

На 2 април 2019 г. от Google ще започнат да трият цялото потребителско съдържание на Google+ страници, снимки, видеоклипове и други. Изключването обаче ще обхване само потребителската част на мрежата, съобщават от СофтУни.

Всички Google+ приложения също ще бъдат изключени, като тези, които представляват заплаха за сигурността на потребители, техните устройства и данни ще бъдат изключени още на 7-ми март.

Ако дадена компания използва Google+ за бизнес цели, според представители от Google хората все още ще могат да използват платформата в близко бъдеще.

Google+ се появи във време, когато социалните мрежи Facebook и Twitter се бяха наложили, като от Google се опитаха да ги конкурират, но Google+ никога не достигна тяхната популярност и потребителски дял.

Редица решения в потребителския интерфейс не бяха интуитивни, а някои по-късни решения като отделянето на снимките и чата в отделни платформи, също допринесоха за отказ на потребителите от социалната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *