post

“Google”, с подкрепата на Министерството на икономиката, започва обучения за цифрови умения на малките и средни предприятия в България, съобщиха от Министерството на икономиката.

Официалното начало на програмата “Grow with Google” ще бъде даден в понеделник (14 май), от 11.00 часа, в “Гранд Хотел София”. За откриването на събитието е поканен министър-председателят Бойко Борисов, а в него ще участват и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и Анетe Крьобер-Риел, старши директор Публични политики и връзки с правителствата в “Google”.

Събитието ще започне с “Grow with Google Digital Workshop” с участници от малки и средни предприятия в България и обучители, и съветници. След церемонията по откриването ще има дискусия “Цифрови умения – Нови възможности за развитие на местните бизнеси”, която ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малки и средни предприятия и икономическия растеж в страната. В нея участие ще вземат и евродепутатът Ева Майдел; Григорис Зарифополус, регионален мениджър за Гърция, България, Кипър и Малта в “Google”; Саша Безуханова, основател на Move.bg и Добромир Иванов, член на борда на Българската стартъп асоциация – BESCO.

Инициативата е част от поетия от “Google” ангажимент, за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като компанията е обявила, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 г., което е част от усилията на водената от ЕК “Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии”.

През април 2016 г. компанията започна програмата “Дигитален гараж в България” като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сегмента на малките и средни предприятия. Оттогава повече от 26 000 души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 21 на сто от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.

Програмата се провежда под патронажа на Министерството на икономиката и с подкрепата на Българската търговско-промишлена палата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *