post

Oculus представи новите си очила за виртуална реалност. Те се казват Oculus Go и са предвидени да бъдат “най-достъпният модел” на пазара, съобщава TechCrunch.

Oculus Go струват $199 и ще започнат да се продават в началото на следващата година. Очилата не разполагат с допълнителни сензори, които да засичат движението на потребителя в пространството,  каквито възможности имаше един друг прототип, показан миналата година.

Решението за това е целенасочено – така Oculus Go могат да запазят по-ниската си цена. Това означава, че функцията им ще бъде сходна с тази на Gear VR – те ще позволяват на потребителя да се върти на място и да разглежда заобикалящата го виртуална среда, но не и да се разхожда в нея.

Все пак Oculus Go са предвидени за най-разнообразни приложения и игри с виртуална реалност. Те имат същите лещи като Oculus Rift и малък контролер, подобен на този в Gear VR. Освен това ще са съвместими с всички заглавия за Gear VR.

Вместо телефон обаче, Oculus Go си имат собствен дисплей с резолюция 2560х1440. В тях има и вградени говорители и могат да се използват без слушалки. Oculus запазва останалите подробности като например колко време устройството ще работи на батерия. Следващият месец излизат софтуерните пакети, чрез които програмистите ще могат да създават приложения, игри и съдържание за Oculus Go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *