post

От Garmin показаха интересно решение за автомобилна навигация. На специално събитие компанията демонстрира работата на устройство с допълнителен дисплей от ново поколение – Head-Up  (HUD), който представлява на практика нещо като холограма.

Моделите на компанията с новия вид екран ще повишат чувствително безопасността и ще позволят автомобилните навигации да се поставят навсякъде по таблото, без да скриват част от предното стъкло.

Решението на Garmin разширява възможностите на стандартните устройства, като проектира информация, достъпна за шофьора на предното стъкло. Там именно ще може да се намери най-важната информация, без водачът на автомобила да се разсейва и без да се препречва част от видимостта му.

Специалния HUD екран ще позволи повишаването на безопасността, а на него ще могат да се появяват различни данни и от телефона на потребителя. Чрез Bluetooth връзка първото устройство, оборудвано с него ще може да се свързва с други мобилни устройства с операционни системи iOS, Android и Windows Phone 8.

За щастие иновативното устройство няма да е много по-скъпо от една стандартна навигация и ще се предлага на цена от $130.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *