post

Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален комплекс в България Garitage Park, първите две офис сгради са отдадени над 90%, а 130-те жилищни единици, включени в тази фаза и разположени в ниски блокове и редови къщи, са напълно реализирани.

„Изключително сме доволни, че скоро след като привлякохме за свой наемател високотехнологичната компания VMware, нашият проект и средата, която той предлага, оцениха компании като Milestone SystemsEuroccor и Atos Bulgaria Competency Centre, част от световния лидер в дигиталната трансформация Atos. Радваме се, че Garitage Park се позиционира успешно като притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията в България”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.

Наред с офисните площи, напредва реализацията на търговските площи в комплекса – Billa, Lilly, Sopharmacy, Братя Хлебари, са част от обектите, които ще се открият в рамките на тази и следващата година, осигурявайки редица удобства и услуги за ползвателите на Garitage Park.

Припомняме, че в началото на годината високотехнологичният гигант VMware нае повече от 20 000 м2 в офис площи в комплекса, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ все още е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар.

Предсрочната реализация на над 90% от офисните площи от Фаза 1 напълно оправдава амбициите на инвеститорите да продължат с бързи темпове реализацията и на следващите две офисни сгради – 3 и 4 с обща отдаваема площ 48 хил. кв. м. и 1200 паркоместа. Припомняме, че първата копка на Фаза 2 бе направена през април 2018 г. като заедно с нея ще бъде изградена и спортна зала „София парк“ с капацитет 1 700 зрители, която ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *