post

Samsung представи на глобално онлайн събитие новия си смартфон със сгъваем екран Galaxy Z Fold2. Устройството обединява смартфон и таблет (в разгънато положение), което позволява на потребителите да го използват за много повече разнообразни задачи в работата или в ежедневието си.

Моделът ще бъде наличен от 18 септември, в цвят Мистично черно и Мистично бронзово на близо 40 пазара, включително и в България, на цена от 3999 лева. Предварителните поръчки за Европа стартираха от 1 септември 2020 година.

„При разработката на Samsung Galaxy Z Fold2, ние внимателно се вслушахме в обратната връзка на потребителите, за да се уверим, че добавяме важни подобрения към хардуера. Същевременно създадохме иновации, които да подобрят потребителското изживяване. Допълнително подкрепени от водещите за индустрията партньорства с Google и Microsoft, ние променяме и разширяваме възможностите на мобилното изживяване“ – заяви по време на представянето д-р Ти Ем Рох, президент и директор на Mobile Communications Business в корейския гигант.

Galaxy Z Fold2 разполага с 6.2-инчов Инфинити-O външен дисплей, който позволява да проверяваме пощата си, да търсим координати или да гледаме любимото си съдържание, без да се налага да отваряме устройството си всеки път. Когато е разтворен, се включва 7.6-инчовият вътрешен основен екран с минималистични рамки и предна камера с отвор в дисплея. Той е със 120Hz адаптивна честота на опресняване.

Основният екран е със Samsung Ultra Thin Glass, който е поддържан от скритата панта (Hideaway Hinge), която безпроблемно пасва към тялото на устройството с CAM механизъм и осигурява възможност за свободно стоене. Galaxy Z Fold2 е оборудван със „замитаща технология“, за пръв път представена в Galaxy Z Flip, в разстоянието между тялото и пантата, която отстранява парченцата прах и нежелани частици. Тъй като смартфонът притежава трето поколение подобрен дизайн, разстоянието между структурата на замитащия механизъм е още по-малък от този в Galaxy Z Flip.

Смартфонът обединява Flex режима с т.нар. App Continuity, за да осигури разширени възможности за ползване и да премахне границата между екрана на гърба и основния екран. Камерата на Galaxy Z Fold2 предлага качество и възможност за контрол от най-висок клас. С режим Pro mode, Single Take, Bright Night или Night Mode, потребителят може да улови момента с невероятно качество.

Посредством дългогодишно партньорство с Google, Samsung създаде отворена екосистема за сгъваеми устройства. С това партньорство компанията насърчи UX иновации в сферата на сгъваемите устройства, за да спомогне за създаването на най-добрия форм фактор. Освен това, надеждното партньорство с Microsoft, комбинирано с модерния хардуер и голям екран на Galaxy Z Fold2, позволява на потребителите да увеличат своята производителност в мобилна среда.

Телефонът работи с операционна система Android 10. Процесорът му е 7nm 64-bit Octa-Core (3.09GHz + 2.40GHz + 1.80GHz). Има двойна батерия с капацитет 4500 милиамперчаса. Повече за предварителните поръчки на Galaxy Z Fold2 можете да научите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *