post

Galaxy S8 излезе на пазара по-късно, отколкото Samsung беше планирала, като директен резулта от проблемите с Note 7 миналата година, но той все още е първият телефон с Android, който донесе на пазара ключов компонент, липсващ при конкурентите му.

Samsung и Qualcomm подписаха споразумение, което направи S8 първото устройство в света, използващо процесора Snapdragon 835 и това безспорно засегна продажбите на конкуренцията в лицето на LG и нейния G6, дебютирал повече от месец преди S8.

Snapdragon 835 е 10 нанометров чип, който си съперничи пряко с A11 Bionic на Apple и Exynos 8895 на Samsung, но това не е лоша новина за корейския гигант, според руския блогър Елдар Муртазин. Той намекна, че следващият флагман на компанията ще се появи месец по-рано, без да уточнява какво точно означава това. Както знаете, Galaxy S8 беше изключение за Samsung, която беше принудена да го представи в края на март. През предишните години, компанията планираше своята пресконференция на Mobile World Congress, обикновено в края на февруари. Сега остава да гадаем, колко толямо ще е времевото предимство за Galaxy S9 – дали Samsung ще се завърне на конференцията, или ще го покаже още по-рано?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *