post

Следващият флагман на Samsung може би ще коммбинира разпознаване на лице и ирис на окото с пръстови отпечатъци, за да подсигури безконтактните плащания.
Според източници на Bloomberg, Galaxy S8 ще използва технология за лицево разпознаване при извършване на плаащнията в рамките на месец, след премиерата си в опит да изпъкне сред останалите флагмани на пазара.
Технологията очевидно ще комбинира пръстовите отпечатъци с възможността за разпознаване на ириса на окото и откриването на лица, при проверката на самоличността на потребителя, заявил платежната услуга, а компанията вече работи с някои банки по въвеждане на функцията.
Bloomberg отбелязва, че Apple също работи върху технология за лицево разпознаване, която ще е обвързана с някои софтуерни функции в бъдещия iPhone 8, но Galaxy S8 ще е шансът на Samsung да компенсира грешката си от миналата година и да излезе едни гърди пред основния си съперник, който от своя страна ще отбележи десетата годишнина на iPhone през септември. Новият флагман на корейския гигант ще бъде представен на 29 март и тогава много въпроси около функциите му ще получат своя отговор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *