post

Слуховете за вграждане на сензора за пръстови отпечатъци под екрана не са от вчера, но в крайна сметка до момента това така и не се случи с флагманите на Samsung.

Това обаче може да се промени по-рано, от колкото очаквате, а най-вероятната причина за това разбира се са трите нови модела, които основният съперника на компанията на пазара, Apple, подготвя за тази есен. Корейският гигант се нуждае от нещо наистина специално, за да издържи на конкуренцията, а сгъваемият смартфон, за който отдавна се говори, все още не е готов. Така интегрирането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, може да се превърне в нещо наистина значимо за Galaxy S10.

Всъщност тази функционалност вече се предлага от Vivo и Huawei, но Samsung все още отдеял време за разработването й, според нов доклад от Корея. За да подобри значително точността и издръжливостта на съществуващите си сензори за пръстови отпечатъци, най-големият производител на смартфони в света работи върху ултразвуково решение. Тази технология е значително по-скъпа и по-трудна за масово производство от оптичната, но в дългосрочен план се очаква да надделее при домашните уреди, автомобилите и мобилните устройства. Производството вече е в ход, но корейската компания трябва да поработи още върху количеството и точността им, преди невидимияте сензори да бъдат комерсиализирани, което е и приичната да очакваме това да се случи с премиерата на Galaxy S10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *