post

Samsung Galaxy S10 и LG G8 може би ще предоставят на потребителите дисплеи от край до край, без прорез в горната част, тъй като двете компании смятат, че са открили алтернатива на т.нар. „notch”.

Според ETNews, Samsung Display и LG Display са разработили екрани, излъчващи звук, което би премахнало изискването за преден високоговорител. По този начин изрязаната област, която го съдържа в момента, няма да е необходима. Вместо това самият дисплей ще вибрира, за да създава звук, когато устройството се намира до ухото на потребителя. Всъщност това е същата технология, която Vivo Nex използва и макар, че все още не е ясно точно какво е качеството на аудиото, дисплеят му със сигурност изглежда страхотно (на снимката).

Един от цитираните от ETNews представители на индустрията посочва, че Samsung и LG се стремят да комерсиализират технологията до началото на следващата година, което може би означава, че тя ще е достъпна още в следващите им флагмани.

Независимо дали тази спекулация е точна, или не, идеята звучи любопитно, тъй като прорезът в горната част на екрана, въведен първоначално от Apple с нейния iPhone X, не беше приет положително от голяма част от потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *