post

С наближаване датата на премиерата на Note 8 и пускането му в продажба, броени дни след това, не е изненадващо, че новият флагман на Samsung вече е обект на бенчмарк тестове.

Както знаете, винаги когато излезе нов мобилен телефон, ентусиаситте е рецензентите използват софтуер за сравнителен анализ за тестване на производителността му. Това означава, че стандартният софтуер е един чудесен начин за шпиониране на бъдещите устройства, тъй като те се тестват с тези приложения, преди да бъдат пуснати в продажба.

Изглежда това е станало и с Note 8, което е чудесна новина за феновете на марката. Телефон с номер на модела SM-N950, е преминал популярния тест Geekbench, който ин дава представа за спецификациите му, а това всъшност е и номерът, под който ще дебютира Note 8 на 23 август в Ню Йорк.

Какво научаваме от резултатите от теста? Както и се очакваше, Note 8 ще работи с най-новата и най-мощна мобилна система на Qualcomm – Snapdragon 835. Това е същият процесор, който задвижва част от моделите Galaxy S8 и други водещи смартфони като HTC U11 и OnePlus 5. Можем да кажем също, че устройството ще работи с най-новата версия на операционната система Android 7.1.1 Nougat и притежава 6 GB оперативна памет. От гледна точка на производителността, Note 8 отбелязва 1815 точки в едноядрения тест и 6066 в многоядрения, което е доста добър резултат, но може би не трябва да му се обръща особено внимание, тъй като най-вероятно тестваният апарат е бил предварителен модел и тези цифри може да се променят след офиицалната му премиера.

Добрата новина е, че се очаква Samsung да представи своя нов фаблет на официалното Unpacked събитие на 23 август в Ню Йорк и няма да се наложи да чакаме твърде дълго, за да разберем истината а това, което корейският гигант подготвяше през последните 12 месеца. До тогава ще трябва да приемаме спекулациите по негов адрес с известна доза съмнение, тъй като нищо не се знае със сигурност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *