post

Слуховете по адрес на Galaxy Fold 2 се носят от месеци, а едно от твърденията е, че следващият сгъваем модел на Samsung ще дойде с вградена под дисплея селфи камера. Сега обаче ескпертът в бранша, Рос Йънг твърди, че компанията се е отказала от плановете за тази радикална технология.

“Без прорез, отвор отвътре” обяви изпълнителният директор на Display Supply Chain Consultants в отговор на туит на Макс Вайнбах от XDA. В постът преди дни Вайнбах предположи, че Samsung Galaxy Fold 2 ще предложи малък прорез на основния екран:

Така или иначе всички знаци сочат, че Samsung ще се откаже от селфи камерата под екрана, което предполага, че може би все още има проблеми да я накара да работи с форм-фактора, или просто не е доволна от качеството на картината.

Всъщност генералният мениджър на Redmi, Лу Вайбинг очерта предизвикателствата, свързани с този тип технология по-рано тази година, заявявайки че екраните с висок PPI намаляват количеството светлина достигащо до камерата под дисплея и това води до по-лошо качество на изображенията. Освен това Вайбинг посочи, че просто намаляването на разделителната способност на дисплея не е решение, тъй като води до проблем с цветни петна по екрана. Независимо от това последните изтичания предполагат, че Galaxy Fold 2 определено ще е подобрение, в сравнение с оригиналния модел, по отношение на гигантския прорез на главния екран. Можем само да се надявме, че компанията ще предложи и подходящ външен дисплей, но какво точно ще е решението й, ще стане ясно по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *