post

За да предостави безпрецедентно ниво на креативност и визуализация на работното място, Fujitsu пуска на пазара два нови модела работни станции с възможност за работа с виртуална реалност (VR-ready), които са снабдени с най-авангардната професионална графична карта NVIDIA. Към линията на Fujitsu от VR-ready работни станции се добавят днес най-малката в индустрията с възможност за работа с виртуална реалност настолна работна станция – CELSIUS W570power+ и 17-инчовата мобилна работна станция – CELSIUS H970. И двете са проектирани да предоставят на дизайнери, инженери и архитекти друго измерение в тяхната работа като им осигурят безпроблемно пренасяне на 3D проекти във виртуална реалност, както от тяхното бюро, така и отдалечено.

Въпреки, че в момента използването на виртуална реалност е запазена територия на любителите на онлайн игри, прогнозите са, че тя ще навлиза във все по-широка употреба през следващото десетилетие. Според проучванията1, VR е на прага на масовото въвеждане – увеличава се употребата й първоначално само от “първи потребители или ентусиасти” и започва да се използва вече и от “прагматици”, или ранно навлизане на масовия пазар. Този ръст се дължи на изживяването за пълно триизмерно потапяне, което предоставя виртуалната реалност – и което може да бъде приложено във всички индустрии, от архитектурата и инженерните дейности към образованието и здравеопазването.

Специалната модификация на работната станция CELSIUS W570, W570power+, обединява производителност и функционалност в иновативен microtower дизайн. С 21 л форм-фактор, тя е почти 30% по-малка от своята предшественичка, и едновременно с това осигурява същото ниво на производителност. Моделът W570power+ може да е с до три NVMe PCIe M.2 модула, седем дискови устройства и графична карта за работа с виртуална реалност NVIDIA Quadro P4000 VR-ready. Това прави работната станция идеална за работа с 2D/3D CAD и BIM приложения. Като я комбинират с професионални монитори-шлемове Head-Mounted Displays (HMDs), като HTC Vive или Oculus Rift, потребителите ще се насладят на потапяне във виртуалната реалност с ниска латентност при високи честоти на кадрите.

За професионалисти като архитекти, инженери или дизайнери, които прекарват време на терен, 17-инчовата мобилна работна станция CELSIUS H970 вдъхва живот на проектантските процеси, като позволява реалистично моделиране на изображението в реално време и промени на проекта в реално време. CELSIUS H970 разполага с голям екран, плюс пълна свързаност с два Thunderbolt 3, един пълен размер DisplayPort и VGA. Тази работна станция осигурява производителност сравнима с десктоп моделите благодарение на графичната карта NVIDIA Quadro P5000 с до 2048 CUDA ядра. За лесно сервизно обслужване, компонентите са достъпни чрез сервизен капак удобно разположен в основата й.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *