post

Играта Fortnite: Battle Royale вече е бизнес за 1 млрд. долара. Толкова са генерираните приходи от играта за нейните създатели от Epic Games, съобщава доклад на SuperData, цитиран от BusinessInsider.

Fortnite е безплатна за игра, но има платени скинове за играча и оръжията. Плаща се и за различни виртуални жестове и танци. С пари обаче не може да се купи предимство в играта чрез оръжия или други аксесоари. Това обаче е достатъчно за Fortnite да генерира огромни приходи.

Накратко, Fortnite е генерирала повече приходи от няколко от най-популярните филми през миналата година като “Джуманджи”, “Спайдърмен” и “Жената чудо”. Освен това има и над двойно по-големи приходи от “Соло”.

Fortnite: Battle Royale се радва и на огромна популярност, като държи рекорда за най-много играчи по едно и също време, постоянно увеличава броя активни играчи и се предлага за все повече платформи. Android още не е сред тях, но се очаква скоро.

Играта е и най-гледаната в платформата Twitch, което оборва първоначалните очаквания, че тя има временна популярност, която бързо ще отслабне. Вече се организират и турнири, което е още един знак, че Fortnite ще остане дълго време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *